Virtuális asszisztens – 5 fő érv, amiért érdemes velük együtt dolgozni

blog2

Virtuális asszisztens hogyan segíthet Neked és a vállalkozásodnak?

Nem titok, hogy a virtuális asszisztensek száma megnövekedett az elmúlt néhány évben.

De miért fogadjunk virtuális asszisztenst?

Ebben a cikkben kiemelem az öt legfontosabb okot, amelyek miatt érdemes virtuális asszisztenssel szerződni.

Virtuális asszisztens. Ki ő?

A virtuális asszisztens olyan vállalkozó, aki távolról nyújt különböző szolgáltatásokat vállalkozásoknak vagy vállalkozóknak. Bár nem közvetlenül az alkalmazottaid, mégis hozzáférhetnek a szükséges adatokhoz és eszközökhöz a munka virtuális elvégzéséhez.

A virtuális asszisztensek főként egyéni vállalkozók, akik meghatározott feladatok elvégzésére specializálódtak. A virtuális asszisztensek számának növekedésével azonban most már vannak virtuális asszisztens cégek, amelyek virtuális asszisztenseket biztosítanak számos szolgáltatáshoz, például:

 • Vevőszolgálat
 • Adminisztrációs feladatok
 • Közösségi média marketing
 • Adatbevitel és -kezelés
 • Számvitel és könyvelés
 • És több mint 90 egyéb feladat! (ezt egy másik bejegyzésben bővebben kifejtem 🙂 )

Virtuális asszisztenssel szerződni – az öt legfontosabb ok, amiért érdemes

1. Csökkentett költségek

A legtöbb cégtulajdonos és vállalkozó virtuális asszisztenseket vesz fel, hogy csökkentse rezsiköltségeit.

Íme, hogyan segíthet pénzt megtakarítani egy virtuális asszisztens.

A. Alacsonyabb fizetések és működési költségek

Ahelyett, hogy teljes munkaidős alkalmazottat vennél fel egy kisebb munkára, felvehetsz egy virtuális asszisztenst, aki elvégzi az alkalmazott helyett a munkát. Mivel általában óra- vagy feladatalapú díjat számítanak fel, csak a ténylegesen elvégzett munkáért kell fizetniük.

Ezen túlmenően, mivel távolról dolgoznak, nem kell fizetned az olyan általános költségekért, mint az internetkapcsolat, a laptop vagy más irodahelyiség költségei.

B. Alacsonyabb képzési költségek

A képzési költségeket is megtakaríthatod, ha virtuális szakembereket alkalmazol.

Gondolj csak bele..

Amikor felveszel egy alkalmazottat, sok időt és erőforrást kell befektetni a képzésükbe. Mivel azonban a virtuális asszisztensek csak meghatározott feladatokon dolgoznak, amelyekben már kiválóak, nem kell aggódnod a képzésük miatt.

Azonnal elkezdhetik a munkát!

2. Növeled a hatékonyságot a nem alapvető feladatok kiszervezésével

A virtuális asszisztenssel való szerződés másik előnye, hogy lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a legfontosabb feladataikra összpontosítsanak.

Itt van, hogyan.

A cégek és a vállalkozók rengeteg, nem feltétlenül a vállalkozás előrehaladását segítő munkával foglalkoznak, mint pl:

 • E-mailek és hírlevelek küldése
 • Vevői kérdések kezelése
 • Internetes kutatás
 • Találkozók egyeztetése
 • Adatbevitel

Bár ezek szükséges feladatok, nem olyan alapvetőek, amelyeket mindenképpen a vállalkozónak kellene elvégeznie. Ha saját alkalmazottaid végzik ezeket a feladatokat, akkor a fontosabb munkákra fordított idő mennyisége csökken.

Ha viszont kiszervezed ezeket egy virtuális asszisztensnek, aki rendelkezik a megfelelő készségekkel, akkor több időd marad a vállalkozásod fejlesztésére. Ez lehetővé teszi, hogy idődet és energiád olyan feladatokba fektesd be, amelyek sokkal fontosabbak.

3. Vállalkozásod gyors bővítése

A virtuális asszisztensek abban is segíthetnek, hogy gyorsan bővítsd üzleti tevékenységedet.

Mivel könnyen szerződhetsz velük projektről projektre, ezért nem kell aggódni a megnövekedett munkamennyiség miatt.

A virtuális asszisztensek segítségével gyorsan kezelheted a hirtelen megnövekedett feladatokat, majd a dolgok rendeződésével felvehetsz alkalmazottat is akár.

4. 24/7 ügyfélszolgálatot tudsz nyújtani

Sok vállalkozásnak külföldi ügyfelei is lehetnek a világ minden tájáról, nehéz az időzónák miatt az egyeztetés. Ha te csak egy országban vagy elérhető, mondjuk Magyarországon, akkor nehezen tudod megoldani, hogy pl egy Melbourne-ben élő ügyfelet kiszolgálj. Ezt csak úgy tudnád megtenni, ha 0-24 dolgozol.

Mivel a világon rengeteg virtuális asszisztens van, bármelyikkel szerződhetsz a világ bármely tájáról, ami megfelel ügyfeled időzónájának. Így meg tudod őrizni a munka és magánélet egyensúlyát, és mellette 24/7 ügyfélszolgálatot tudsz nyújtani.

5. Lesz időd a stratégiai gondolkodásra

Mivel a virtuális asszisztensek elvégzik helyetted az adminisztrációs munkát, több időd marad vállalkozásod bővítésére összpontosítani

Ahelyett, hogy időt és energiát pazarolnál a mindennapi feladatok elvégzésére, befektetheted az üzlet hosszú távú stratégiai fejlesztésébe. Ez segít olyan célokat kitűzni, amelyekkel jobb teljesítményt és a hosszú távú sikereket érsz el.

Összefoglalva, miért is szerződj egy virtuális asszisztenssel?

A válasz egyszerű.

Segítségükkel rövid időn belül egyszerűsítheted munkafolyamataidat!

A telefonhívások kezelésétől a közösségi média fiókok kezeléséig időt szabadíthatnak fel, hogy a vállalkozásod fejlesztésén tudj dolgozni. Továbbá, mivel jártasak abban, amit csinálnak, nincs szükségük állandó felügyeletre – ez mindenki számára előnyös!

Ha Neked is vannak olyan feladataid, amelyeket szívesen kiszerveznél, keress bátran, és dolgozzunk együtt!